Iedere persoon vervult verschillende rollen en heeft verschillende identiteiten: we zijn zoon, zus, of ouder; we zijn lesbisch, doofblind en migrant. Deze identiteiten zijn verbonden aan systemen van macht. Sommige eigenschappen bevoordelen ons terwijl andere eigenschappen tot een nadeel gemaakt worden door de maatschappij. In onze workshops gaan we dieper in op bepaalde identiteiten en systemen en proberen we tools aan te reiken om onze identiteiten en de maatschappij waarin we leven beter te begrijpen.

Social justice
In deze vorming verkennen we de basisprincipes van sociale rechtvaardigheid, waarbij we systemen van ongelijkheid en de invloed van verschillende identiteiten onderzoeken. We streven naar een beter begrip van hoe we samen een rechtvaardigere wereld kunnen creëren.
In deze workshop ontwikkelen we praktische strategieën om sociale rechtvaardigheid te bevorderen. We moedigen actieve deelname aan om sociale kwesties te bespreken en iedereen de kans te geven bij te dragen aan verandering.
In deze workshop verkennen we de principes van disability justice en de impact ervan op onze samenleving. We analyseren bestaande barrières en bespreken hoe we inclusie en gelijkheid kunnen bevorderen. Deelnemers worden aangemoedigd om ervaringen te delen en samen te werken aan oplossingen voor een rechtvaardigere wereld voor mensen met een handicap.

Feminisme en gender
In deze feminisme en genderstudies verkennen en bespreken we de geschiedenis van feministische bewegingen, gendergelijkheid en onderzoeken we thema’s zoals intersectionaliteit, representatie en genderdiversiteit.
Wat is feminisme? Wanneer ben je een feminist? Wat is gender en hoeveel genders zijn er? Wat is het patriarchaat? In deze workshop beantwoorden we al je vragen en bieden we basiskennis over het feminisme.
Ben je geprikkeld door onze basisworkshop over feminisme? Of heb je zelf al de basis van het feminisme ontdekt en wil je graag meer te weten komen? Dan is deze workshop iets voor jou. We gaan in deze workshop dieper in op het hoe en wat van het feminisme.

Queer studies
Queer Studies verkent de complexiteit van seksuele en genderidentiteiten binnen verschillende sociale, culturele en historische contexten. Deze studie daagt traditionele opvattingen over seksualiteit en gender uit en benadrukt de diversiteit en fluiditeit van identiteiten.
Voel je je aangetrokken tot dit onderwerp, maar vind je het nog wat abstract? In deze workshop gaan we samen op een toegankelijke manier aan de slag met queer studies, waarbij we onderzoeken hoe deze theorieën ons kunnen helpen om de diversiteit van ervaringen en identiteiten beter te begrijpen en te waarderen.

Deaf studies
In deze vorming verkennen we de cultuur, geschiedenis en taal van de dovengemeenschap. We behandelen sociale en educatieve kwesties die doven en slechthorenden beïnvloeden en stimuleren begrip en respect voor diversiteit.
Wil je weten welke talenten dove mensen hebben en wat de voordelen van gebarentaal en van dovencultuur zijn? Wil je daarmee je eigen talenten aanwakkeren? Aarzel dan niet om deel te nemen aan deze workshop.
Culturele identiteit, gemeenschapsidentiteit, persoonlijke identiteit, professionele identiteit, … Afhankelijk van de situatie waar we ons in bevinden, worden we geconfronteerd met verschillende identiteiten. Wat als je daarbovenop ook doof bent? Wil je meer weten over je identiteit als gehele persoon? Een ontdekking als dove burger? Dan is dit thema iets voor jou.

Deafblind studies
Doofblindheid, wat is dat? Hoe kunnen doofblinde personen een gelijkwaardig, vol en gelukkig leven leiden? Welke verschillende communicatie-mogelijkheden zijn er? Onze lesgevers van Deafblind Studies maken je hier graag wegwijs in.
De kracht hebben om voor jezelf te beslissen, is een leerproces dat zich stap voor stap moet ontwikkelen. Het doel van deze opleiding is om doofblinde mensen de mogelijkheid te geven te worden wat en wie ze willen zijn en stevig in hun schoenen te staan. Zo kunnen doofblinde personen hun leven in eigen handen nemen om als volwaardige burgers deel te nemen aan de samenleving en toegang te krijgen tot zowel emotioneel als materieel welzijn, wat bijdraagt aan een betere levenskwaliteit. Wil jij je goed in je vel voelen en je zelfvertrouwen versterken als doofblinde persoon? Dan is deze workshop iets voor jou.
Ontdek de tastzin en zijn onvermoede mogelijkheden in het dagelijkse meven. Ontdek de wereld van doofblinde mensen en vertrouw op elkaar om jezelf te ontwikkelen en je de tastzin eigen te maken om communicatie en sociale participatie te optimaliseren. Wil je je op je gemak voelen bij aanraken en aangeraakt worden als communicatievorm, of wil je je in enkele technieken verdiepen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Gemeenschapsopbouw
In deze vorming over gemeenschapsopbouw verkennen we hoe sterke en verbonden gemeenschappen tot stand komen. We bespreken de rol van samenwerking, communicatie en inclusiviteit, en ontdekken manieren om verbondenheid en betrokkenheid te versterken.
In deze workshop focussen we op het opbouwen van een inclusieve gemeenschap waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. We onderzoeken strategieën om diverse stemmen te laten horen en om barrières te doorbreken, zodat respect en samenwerking de kern vormen van onze interacties.
In deze workshop ontdekken we praktische tools om de betrokkenheid van gemeenschapsleden te versterken. We bespreken effectieve communicatie, evenementenorganisatie en samenwerkingsverbanden om de gemeenschap te versterken.